Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık Basın Toplantısında İstifa Sürecini Anlattı

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayı sonrasında gelişen ve basına yansıyan olayları değerlendirmek üzere Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla buluşan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı sonrasında gelişen ve basına yansıyan olayları değerlendirmek üzere Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla buluşan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

2019 yılında Yomra belediye başkanlığına seçildiğini belirten Başkan Bıyık “Yomra halkının desteğiyle belediye başkanlığına seçildik ve sonrasında da 2024 yılında yapılan seçimlerde de yeniden başkanlığa seçildik. Geçtiğimiz cumartesi günü partimizin olağanüstü kongre sürecini yaşadık. Bu kurultay sürecinde yaşanan sonuçlar sebebiyle basına yansıyan istifamla ilgili konulara burada açıklık getirmek üzere sizleri bilgilendirmek istiyorum.” sözleriyle İYİ Parti'den istifa sürecini açıklamaya başladı. 

Başkan Mustafa Bıyık "Malumunuz Yomralı hemşerimiz Koray Aydın İYİ Parti genel başkanlığına adaylığını açıkladı ve Türkiye’de sayın bakanımız adaylığını açıkladıktan sonra en hızlı destek açıklamasını yapan belediye başkanı ve partilerden birisi oldum.

Gelinen süreçte kurultayda 1. Turda çok yüksek bir oy oranıyla önde çıkmış olmamıza rağmen kurultayda sayın bakanımız kaybetmiştir. Gelinen noktada bugün itibariyle mensubu bulunmuş olduğum iyi partiden istifa etmiş bulunuyorum." şeklinde konuştu.

İstifamın Birkaç Gerekçesi Var

İstifa etmesinin altında birkaç nedenin olduğunu belirten Mustafa Bıyık “İstifa etmemin altında Koray Aydın’ın Kurultayda seçimi kaybetmesi gibi bir neden yok.” dedi.

İstifasının altındaki nedenleri sıralayan Başkan Bıyık “2019’daki yerel seçimlerden sonra tekrar aday olup 31 Mart seçimlerini kazanmış tek belediye başkanıyım. Belediye başkanları toplantısında, partide yapılan istişare toplantılarında partinin son 1 yıldır sürdürdüğü politikanın yanlış olduğunu, Anadolu’da bu politikanın karşılığı olmadığını gün geçtikçe oy oranımızın azaldığına dair eleştirilerimi yaptım. Günün Sonunda bu parti 31 Mart Tarihinde 4.77’lik bir oy oranıyla başarısızlığa uğradı. Genel Başkanımız olağanüstü kurultay kararı aldı ve aday olmayacağını açıkladı ancak partinin üst düzey kurullarında görev yapan arkadaşlarımızın hepsi partide yeniden GİK üyesi olarak partide seçilmiş ve devam kararı almışlardır.  Hür ve müstakil olarak seçime girilmesi tezini savunan arkadaşlarımızın tamamı da GİK veya parti yönetiminde ya da yeni seçilen genel başkanımızın yanında durmaktadırlar. Bütün bu olumsuzlukları genel başkanın omuzlarına yüklediler, genel başkan bu olumsuzlukları kabul edip gitt. Geri kalan arkadaşlarımızın bu olumsuzluklarda bir katkısı olmamış gibi yeniden aynı kişilerle, aynı yöntemlerle partiyi iktidara taşıyacaklarına dair bir yöntem belirlediklerini belirtmiş olmaları bizim bu partifde bundan sonra başarı olacağına olan inancımızı kaybettirmiştir. benim istifamın en önemli nedenlerinden biri budur" dedi.

"Koray Bey’i desteklerken açıklamış olduğu manifestosunu, hangi kararları uygulayacağını, bu partiyi başarıya ulaştırmak için neler yapacağını anlatmış olmasından etkilenerek destekledik." şenklinde konuştu.

Trabzon Delegasyonunda Ciddi Bölünme Söz Konusuydu

Bir diğer nedeni Trabzon delegasyonunda ciddi bir bölünme söz konusu olduğu şeklinde belirten Bıyık "Ben Trabzon milliyetçisi bir adamım. Neticede bu şehirden çıkmış, yetişmiş insanlara destek olmamız lazım. Parti bu şehirden çıkmış bir genel başkan adayı olmasına rağmen Trabzon dleegasyonunda yaşanan bölünmeler, Trabzon teşkilatının bir bütün olarak tek vuycut halinde sayın bakanımızın (Koray AYdın'ın) yanında olmayışından dolayı duymuş olduğum rahatsızlığı da ikinci madde olarak belirtmek istiyorum. 

Mustafa Bıyık sözlerine, "31 Mart seçimlerinde Yomra adaylığımız sürecinde, Cumhuriyet Halk Partisi ile yapmayı planlamış olduğumuz ittifak görüşmelerinde bize hiçbir desteği ve katkısı olmayan ve bu süreçte bizlere ciddi anlamda zarar vermiş, kurultay sürecinde de sayın bakanımızın yanında bulunmamış olan kişilerle bu şehirde aynı masanın etrafında siyaset yapma durumunu kendime yakıştıramadığımı belirtmek isterim" şeklinde devam etti.

"Herhangi Herhangi bir Partiye Katılmak Gibi Bir Düşüncem Yok"

Başka bir partiye katılacağı yönündeki iddialara da değinen Mustafa Bıyık “Ben parti içindeki ilkesizliklere karşı çıkmak için istifa ediyorum.  Herhangi bir partiye katılma gibi bir durumum yok. Uzun bir süre bağımsız belediye başkanı olarak görevime devam edeceğim.

Mustafa Bıyık Yomra İYİ Parti Koray Aydın Trabzon Mustafa Bıyık istifa