Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk Yapılması Planlanan Projeleri Karadeniz Havadis'e Anlattı

Turizm bölgesi Uzungöl potansiyelinin üzerine çıkabilme için yatırım bekliyor. Uzungöl'e yapılabilecek yatırımları ve Uzungöl'ün sorunlarını sorduğumuz Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk, en büyük problemin bir imar planı olmaması olduğunu belirtti.

Turizm bölgesi Uzungöl potansiyelinin üzerine çıkabilmek için yatırım bekliyor. Uzungöl’e yapılabilecek yatırımları ve Uzungöl’ün sorunlarını sorduğumuz Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk, en büyük problemin bir imar planı olmaması olduğunu belirtti.

Şu anda Çevre Koruma Kurulu Tarafından bir yatırım projeleri olduğunu dile getiren Muhtar Öztürk Çaykara Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa “Çevre Düzenleme Projesi” vardır. Uzungöl’ün girişinden başlayıp elektriğini, suyunu, bariyerlerini kaldırımlarını tamamen değiştirecek yeni bir yüze yönelik” ifadelerini kullandı.

Bu sene sezona girerken projenin nisan, mayıs aylarında yapılmaya başlanacağını ancak sezona başlayınca ertelendiğini belirten Mehmet Öztürk “Eylül ayıda inşallah bu yatırımın temelleri atılacak” Uzungöl yeni bir yüze kavuşacak. Yaklaşık 60-70 Milyon TL bir paranın bu bölgeye tahsis edilmiş. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile yaptığımız görüşmede biz projeyi de gördük hatta Projenin Temelinde bir Millet Bahçesi var aslında burada. Ancak bu Millet Bahçesi Projesi’nin pek bize uygun olmadığını düşünüyorum. Kamulaştırmalar var, mağduriyet yaşanacak. Biz buna biraz soğuk bakıyoruz. Vatandaşın malını acele kamulaştırma yaparak bunu yapmak bize biraz ters geliyor. İnşallah bunun en güzel şekilde bunun çözüleceğine inanıyoruz. Sayın valimiz ve başkanlarımızın bu konuda vatandaşı mağdur etmeyeceğine düşünüyorum.” dedi.

Teleferik Projesinin İhalesi Tamam

Uzungöl’e yapılacak teleferik projesi ihalesinin tamamlandığını dile getiren Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk “Yer Teslimi yapamadık. İmar planını bekliyoruz. İmar planına göre de teleferik projemiz var.” şeklinde konuştu.

Uzungöl İçin Doğalgaz Yatırımı Bekliyoruz

Uzungöl için doğalgaz yatırımını beklediklerini de sözlerine ekleyen Mehmet Öztürk “Bakanlarımız söz verdi, inşallah doğalgaz yatırımını bekliyoruz. Bu sene yapacaktık depremden dolayı inşallah 2024 senesinde yatırım programına alıp o hizmeti de buraya almayı düşünüyoruz.  

Uzungöl Teleferik Trabzon Çaykara Mehmet Öztürk Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk