Uzungöl'deki İşletmeciler Turizm Sezonunu Karadeniz Havadis'e Değerlendirdi

Trabzon'un gözde turimz merkezi Uzungöl'deki işletmeciler 2023 turizm sezonunu Karadeniz Havadis'e değerlendirdi.

Trabzon için turizm anlamında büyük öneme sahip olan Uzungöl esnafı 2023 turizm sezonunu Karadeniz Havadis mikrofonlarına anlattı.

Turizm sezonunun özellikle pandemi sonrasında tam kapasite ile devam ettiğini belirten işletmeciler içlerini döktü. Sosyal medyada yayılan fahiş fiyat, arapça tabela ve hizmet önceliği iddialarını tek tek cevapladı.Fahiş fiyat iddialarının küçük bir kısmının doğru olduğunu belirten işletmeciler iddiaların büyük çoğunluğunun karalama kampanyası olduğunu belirtti.

Fiyatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Belirliyor

Esnaf ve Sanarkarlar Odası Trabzon Şubesi'nin Trabzon'daki Apart tarzı işletmeler için belirlemiş olduğu sezonluk tavan fiyat tarifesinin olduğunu dile getiren işletmeciler, bu fiyatların KDV, ÖTV vb. herşeyi hesaplanarak belirlendiğini, ifade etti. Kendilerinin de yaptığı hesaplamalarda aşağı yukarı bu belirlenen fiyatlara denk geldiğini söyleyen işletmeciler, odanın belirlemiş olduğu fiyatları uyguladıklarını anlattı.

Hizmet Konusunda İnsiyatif İşletmecide Değil Çalışanlarda

Yerli turistlerden gelen Arap turistlere hizmet sağlama konusunda öncelik verildiği iddiasına ise bu konunun işletmecinin insiyatifinde olmadığını hizmeti sunan garsonların satış yaptıklarını, prim ve bol bahşiş aldıklarını şfade eden işletmeci bu nedenle çalışanlar hizmet önceliğini yabancı turistlere tanıyabilir, işletmecinin garsonları tek tek denetleyebilmesinin mümkğn olmadığını ancak ikaz edip herkese eşit mesafede olunması uyarısı yapabildiğini belirtti. 

Bu Kadar Ciddi Boyuta Ulaşacağını Tahmin Etmezdim

Uzungöl'de bulunan Arapça tabelalar hakkında da görüşlerini belirten işletmeciler bu konunun bu kadar ciddi boyuta ulaşabileceğini tahmin etmediklerini dile getirerek "Sonuçta Ortadoğu'dan gleen misafirler daha yoğunlukta bir Arapça tabelanın dikilmesi bu arazinin veya bölgenin Ortadoğu'ya satılması anlamına mı geliyor? Bu tamamen bir algı, sosyal medyanın köpürtmesi ile alakalı bir durum. Yoğunlukta Araplar olduğu için Arapça yönlendirmeler yapılması lazım, bunun ne gibi bir yanlışlığı olabilir ki? Bu ne gibi bir milli değerimizin kaybına sebebiyet verebilir?" ifadelerini kullandı. 

Uzungöl Trabzon Çaykara turizm Arap