Trabzonspor Konferans Ligi'ne Veda Etti

Trabzonspor, Basel karşısında bulduğu gol pozisyonlarına ve etkili mücadelesine rağmen kalesinde gördüğü 2 golle UEFA Konferans Ligi'ne veda etti.

İsviçre’ye 1-0’lık avantajla giden Trabzonspor maçın başında pozisyonlar bulsa da maçın henüz 13.dakikada Muhammed Zeki Emduni’nin golüne engel olamadı.

25.dakikada Larsen’in ortası Maxi Gomez ceza sahasında yerde kaldı. Bakasetas topun başına geçti. Trabzonspor Bakasetas’la penaltıdan yararlanamadı.

Trabzonspor’un 9 şutunun 3’sinin kaleyi bulması ve kaçan bir penaltıya rağmen ilk yarı Basel’in 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Maçın 48.dakikasında Maxi Gomez’e yapılan hareketin ardından hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. VAR’dan gelen izleme uyarısının ardından hakem Lahos pozisyonu tekrar izledi ve penaltı kararını iptal etti.

Hakemin Taraflı Yönetimi İsyan Ettirdi

Hakem Lahos’un Basel takımının sert oyununa rağmen kartına başvurması başta teknik direktör Abdullah Avcı olmak üzere izleyenleri isyan ettirdi. Özellikle Lang’ın Trezequet ile mücadelelerinde defalarca yaşanan çekme hatta sarılmalara rağmen kartına başvurmaması izleyenleri çileden çıkardı. Doğucan Haspolat’a henüz 19, Larsen’e 29.dakikada sarı kart görürken Basel takımının sert oyununa rağmen ilk kartını 60.dakikada görmesi tepki çekti.

Umut Bozok 60.dakikada oyuna dahil oldu, Siopis oyundan çıktı.Trabzonspor 61.dakikada adeta şov yaptı. Denswil, Doğucan Haspolat’ın ortasında 61.dakikada topu ağlara gönderdi. Ancak ofsayt nedeniyle gol iptal edildi.

75.dakikada Yusuf Yazıcı oyuna dahil oldu, Doğucan Haspola çıktı.

76.dakikada Basel Zeqiri’nin golüyle 2-0 öne geçti.

90+1. Dakikada Umut Bozok topu ağlara gönderdi ancak ofsayt nedeniyle gol geçerlilik kazanmadı.

Trabzonspor toplam 19 şutunun 7'si kaleyi buldu.

Trabzonspor maçın sonuna kadar gol bulmak için yüklense de maç Basel’in 2-0 üstünlüğüyle sone erdi ve Trabzonspor UEFA Konferans Ligi’ne veda etti.

Trabzonspor Basel UEFA Konferans Ligi