Trabzonspor - Basel Mücadelesi: Bir Maçtan Daha Fazlası

Trabzonspor Basel UEFA Konferans Ligi'nde karşı karşıya geldi.

Türkiye’de yaşanan deprem nedeniyle maç farklı bir anlam kazandı. Öyle ki tüm takım taraftarlarına hafta içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde maçı stadyumda izleme çağrısı yapıldı. Maçın tüm bilet gelirlerinin deprem bölgesine bağışlanacağı açıklanmıştı.

Ayrıca Taraftarlara maç öncesinde deprem bölgesindeki çocukların bir nebze olsun yaralarının sarılabilmesi için oyuncak getirmeleri ve maç sonunda atkı, bere, eldiven gibi eşyaların koltuklara bırakılması çağrısı yapıldı.

Maç öncesinde birçok takım taraftarı maçta olacaklarını belirterek Trabzon’a geldi. Hatta Meydan Parkı’nda bulunan Trabzonspor logosu önünde hatıra fotoğrafı bile çekildi.

Maç sırasında Trabzonspor taraftarı müthiş bir koreografiye imza attı. Bir arama kurtarma görevlisinin kucağındaki depremzede çocuğun ve arama kurtarma çalışmaları sırasında enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Meksika’nın arama kurtarma köpeği Proteo’nun resmedildiği koreografi Türk Bayrakları, kulüp bayrakları ve arama kurtarma çalışmalarına destek veren ülkelerin bayraklarıyla tamamlandı.

Maçın 1.dakikasında Adana, 2.dakikasında Adıyaman, 21.dakikada Diyarbakır, 27.dakikasında Gaziantep, 31.dakikasında Hatay, 44.dakikada Malatya, 48.dakikada Kahramanmaraş, 63.dakikada Şanlıurfa, 79.dakikada Kilis, 80.dakikada Osmaniye illeri “Burada” sloganıyla anıldı. Sık sık “Türkiye Burada Omuz Omuza” tezahüratı yapıldı.

65. dakikada Larsen’in gölüyle Trabzonspor maçı 1--0 kazandı.

Trabzonspor Basel UEFA Konferans Ligi Deprem