Trabzon Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri Doğal Malzemelerden Mum ve Boya Üretti

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri doğal malzemelerden mum ve boya üretti.

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri doğal malzemelerden mum ve boya üretti.

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri TUBİTAK 4006 Liseler Arası Bilim Fuarı’na Kimya alanındaki “Kendi Doğal Malzemelerimi Kullanarak Mumumu Üretiyorum” isimli projeleriyle katıldı.

Proje kapsamında öğrenciler bal mumu ve soya fasulyesi özü kullanılarak, herhangi bir petrol türevi ürün kullanılmadan tamamen doğal mumlar üretti.

Projeye öncülük eden Kimya öğretmeni Sevim Yazıcı Küçük, projeyle ilgili olarak; “Bal mumu ve soya fasulyesi özü kullanılarak, herhangi bir petrol türevi ürün kullanılmadan tamamen doğal mumlar ürettik. Biz bu projeye başlarken 4 öğrencimizle çalıştık ancak sınıflarımızda istekli olan öğrencilerimizin öğrenmeleri için workshoplar yaptık.” ifadelerini kullandı.

Projeyi geliştirirken sahada en büyük destekçilerinin Burçin Mandan olduğunu belirten Küçük “Burçin Mandan Trabzon’da doğal mum üretimi konusunda büyük bir birikimi var. Bize bu konuda çok büyük katkıları oldu.” şeklinde konuştu.

Kök Bitkilerden Doğal Boya

Ticarer Meslek Lisesi öğretmenlerinden resim öğretmeni Senem Bekar ve öğrencileri ise kök bitkilerden doğal boya üretti. Üretilen boyalarla kumaşlara baskı yaptı

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi Sevim Yazıcı Küçük Senem Bekar Burçin Mandan TUBİAK 4006