Trabzon Ticaret Meslek Lisesi Kuruluşunun 100. Yıl Dönümünü Fotoğraf Sergisiyle Kutladı

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruluşunun 100. Yılını Mimarlar Odası'nda düzenlediği fotoğraf sergisiyle kutladı. Fotoğraf sergisinin açılışına Ticaret Meslek Lisesi'nde görev yapan eski ve yeni öğretmenlerin yanı sıra birçok mezun da katıldı.

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi (Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) kuruluşunun 100. Yılını Mimarlar Odası’nda düzenlediği fotoğraf sergisiyle kutladı. Fotoğraf sergisinin açılışına Ticaret Meslek Lisesi’nde görev yapan eski ve yeni öğretmenlerin yanı sıra birçok mezun da katıldı.

Açılış kordelasının kesilmesinin ardından Karadeniz Havadis’e özel açıklama yapan Okul Müdürü Orhan Genç okulun tarihçesiyle ilgili bilgi verdikten sonra 100. Yıl etkinlikleri ile ilgili bilgi verdi. Okul Müdürü Genç açıklamasında,“Trabzon Ticaret mektebi Anadolu’da açılan ilk ticaret mektebi. Dönemin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Trabzon’un Anadolu’nun en gözde merkezlerinden biri olması vesilesiyle ilk ticaret mektebi burada açılıyor. O gün kurucu müdür olarak şair, yazar, kültür adama Hamamizade İhsan Bey kurucu müdür olarak görevlendiriliyor.

Şimdi 100’üncü senemiz. 100’üncü seneyle ilgili, 100 yıllık fotoğrafları derlemeye çalıştık. 18 Nisan 1924’ten başlamak üzere bugüne kadar bütün fotoğrafları derledik. 27 Mayıs’ta yine bir panelimiz var,13 Haziran’da eski mezunlarımızla yeni mezun olacak öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Güzel bir etkinlik olacak. Gururluyuz. Sergimiz 22 Nisan Pazartesi gününe kadar acık kalacak.

Ayrıca Sergimizin sponsorluğunu üstlenen, fotoğraflarımızın basımı ve hazırlanmasında Trabzon’un değerli iş insanı ve aynı zaman Trabzon Ticaret Meslek Lisesi Mezunu Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celil Hekimoğlu’na teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

orhan genç Trabzon Ticaret Meslek Lisesi