Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın Fındığı Meclis Gündemine Taşıdı

İyi Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın Tarım ve Orman Bakanlığı'na verdiği soru önergesiyle fındığı meclis gündemine taşıdı.

Henüz açıklanmayan fındık taban fiyatının artan enflasyon ve döviz kuru karşısında ezilmesine seyirci kalınmaması gerektiğinin altını çizen Aydın, TBMM Başkanlığına verdiği önergeyle, fındık tarımıyla ilgilenen çiftçilerin merak ettiği ve çözüm beklediğini belirttiği 5 soruyu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya sordu.

Yavuz Aydın, "Dengesiz bir şekilde yükselen döviz kuru karşısında vatandaşlarımızın ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşadığı aşikar bir durumdur. Bundan en çok etkilenen hiç şüphesiz tarımla uğraşan çiftçilerimiz olmuştur.Fındık hasat dönemi yaklaşırken üreticilerimiz emeğinin karşılığını alabileceği, hakkaniyetli bir fiyat açıklaması beklemektedir." ifadelerini kullanrak 5 soruyu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya sordu.

Aydın'ın sorduğu sorularsa şu şekilde:

1-Bu yılki fındık taban fiyatı ne zaman açıklanacaktır?
2-Fındık taban fiyatını belirlerken dolar kurundaki yükselişi dikkate alacak mısınız?
3-Yabancı fındık firmaları giderek piyasada güçleniyor, bu konuda tekelleşmenin önüne geçmek için bakanlık olarak hangi önlemleri aldınız?
4-Artan maliyetler göz önüne alındığında, fındık üreticisinin emek ve alın terinin hakkını veren bir fındık fiyatı açıklamayı düşünüyor musunuz?
5-2023 yılı fındık taban fiyatı kilogram başına ne kadar olacaktır? 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Yavuz Aydın Trabzon İyi Parti TBMM Fındık