Trabzon Denilince Akla Gelen 4 Yemek Nedir? (VİDEO HABER)

Trabzon özellikle yaz aylarında benzersiz doğası sebebiyle ciddi oranda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Trabzon'a gelen turistler elbette ki sadece Trabzon'un benzersiz doğasını keşfetmekle kalmıyor, Trabzon'un birbirinden lezzetli yemeklerinin de tadına varıyor. Peki bu yemekler neler?

Trabzon özellikle yaz aylarında benzersiz doğası sebebiyle ciddi oranda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Trabzon’a gelen turistler elbette ki sadece Trabzon’un benzersiz doğasını keşfetmekle kalmıyor, Trabzon’un birbirinden lezzetli yemeklerinin de tadına varıyor. Peki bu yemekler neler?

Karadeniz Havadis ekibi olarak sokağa çıktık ve Trabzon halkına benzersiz Trabzon lezzetlerini sorduk.

Kahvaltıların Vazgeçilmezi Kuymak ve Mıhlama

Trabzon sokaklarında mikrofonumuzu uzattığımız gencinden yaşlısına herkes özellikle kahvaltılarda kuymak ya da mıhlamanın kahvaltılarında vazgeçilmez bir yemek olduğunu belirtti.

Isırgan Otu Çorbası Kaybolmaya Yüz Tuttu

Yemek konusunda ise gelen cevaplar arasında lahana çorbası ve Akçaabat köfte ağırlıkla söylenirken; kaybolmaya yüz tutmuş eski yöresel bir yemek olan ısırgan otu çorbasının sadece ileri yaştaki bir vatandaş tarafından söylenmesi dikkat çekti.

Hamsiköy Sütlacı’nın Tahtı Sarsılmadı

Tatlı konusunda ise ver Trabzon halkının verdiği cevap tek ve netti. Trabzon halkı, Hamsiköy Sütlacı’nın yerinin doldurulamayacağını söyledi.

Trabzon Trabzon denilince yöresel yemek lahana corbası hamsiköy sütlacı mıhlama muhlama kuymak Karadeniz Havadis