Trabzon Basın Tarihi Müzesi Törenle Açıldı

Trabzon Basın Müzesi Açılışı Yapıldı. Ortahisar Belediyesi öncülüğünde açılan Trabzon'un basın tarihine ışık tutacak Trabzon Basın Müzesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde törenle açıldı.

Törene Trabzon Vali Vekili Ali Yılmaz, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, siyasi parti temsilcileri, Trabzon halkı ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersan Küçük konuşmasında ‘’Bugün bizim için önemli bir gün. Bölgemizin ilk basın müzesini açmış bulunmaktayız.  Bugün ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Yine çalışmaktayız. Tüm gazeteci arkadaşlarımın günü kutluyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale “Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği Kanuni’nin doğduğu bir şehirde idareci olarak bugüne tanıklık etmenin büyük bir mutluluğunu yaşıyorum. Bu işe emek veren ve bizimle gündemi takip eden bütün basın mensubu arkadaşlarımızın gününü kutluyorum. Basın Tarihi Türkiye’de oluşmaya başladığında, bugünkü anlamda basın oluşmaya başladığında İstanbul’la beraber Trabzon’da aynı adımları atmaya başlamış. Trabzon bu işte Anadolu’dan, diğer yerlerden bir adım önde. ‘’ şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ‘’Çok Özel bir günde çok önemli bir açılış için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tüm gazeteci arkadaşlarımın gününü kutluyorum. Açılışını yapacağımız Trabzon Basın Müzesi’nin ilimiz ve basın camiamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum ” dedi.

Trabzon Vali Vekili Ali Yılmaz ‘’Her şeyden önce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Bu anlamlı günde Trabzon’da böyle bir müze açılması son derece anlamlı”. şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dua edildi ve açılış törenine geçildi.

Trabzon Basın Tarihi Müzesi Trabzon Basın Müzesi Murat Zorluoğlu