Tokat Kebabı'nın Galibi Nesrin Aydın Oldu

23'üncüsü düzenlenen Topçam Şenlikleri kapsamında En Güzel Yarışma adı altında Tokat'ın yöresel lezzetleri ile ilgili yarışmada Tokat Kebabı yapma yarışmasında lezzet ustaları maharetlerini sergiledi.

23’üncüsü düzenlenen Topçam Şenlikleri kapsamında En Güzel Yarışma adı altında Tokat’ın yöresel lezzetleri ile ilgili yarışmada Tokat Kebabı yapma yarışmasında lezzet ustaları maharetlerini sergiledi. Tokat Mutfağının en beğenilen lezzetlerinden biri olan Tokat Kebabını en güzel yapan ustayı seçmek için düzenlenen yarışmada sanatçı Turgay Başyayla, öğretim üyeleri ve lezzet ustaları jürideki yerini aldı.

Tokat’ın tescilli ürünü Tokat Kebabı yapma yarışmasını 7 erkek ustaya karşı yarışan Nergis Aydın (24) kazandı. Kanal Tokat kenarında yapılan yarışmayı kazanan Nergis Aydın "Bu geleneksel yarışma için çok iyi hazırlandım. Birinci gelerek altının sahibi oldum. Ustalarıma, beni destekleyenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Topçam Şenlikleri'ni Tokatlıların hasretle beklediğini ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise, “Topçam Şenlikleri Tokat’ımızın hasretle, iple çektiği bir şenlik. 10 gün süren, 10 gün boyunca halkımızın heyecanla gezdiği, vakit geçirdiği eğlendiği, bununla beraber unutulmaya yüz tutmuş Tokat’ın ürünlerinin sergilendiği ve insanların belki kışlık ihtiyaçlarını karşıladıkları, esnaf kardeşlerimizin satış yaptıkları bir şenlik. Tokat’ın tarihini keşfetmeye, gastronomisini, damak çatlatan lezzetlerini keşfetmeye o güzel el sanatlarının nasıl yapıldığını keşfetmeye bütün Türkiye’mizi davet ediyorum” diye konuştu.

Tokat Tokat Belediyesi Topçam Şenlikleri Nesrin Aydın Tokat Kebebı