Sürmene'de Selin İzleri Siliniyor

Trabzon'un Sürmene ilçesinde etkili sağanak yağış yine benzer görüntülere sahne oldu. Yağış nedeniyle sel ve heyelanlar meydana geldi.

Trabzon’un Sürmene ilçesinde etkili sağanak yağış yine benzer görüntülere sahne oldu. Yağış nedeniyle sel ve heyelanlar meydana geldi.

Trabzon’un Sürmene ilçesinde etkili sağanak yağış yine benzer görüntülere sahne oldu. Yağış nedeniyle sel ve heyelanlar meydana geldi.


 Trabzon’un Sürmene ilçesinde geçtiğimiz   günlerde akşam saatlerinde başlayan ve   aralıklarla süren şiddetli yağmur, hayatı   olumsuz etkiledi.

  Yağış nedeniyle ilçenin bazı mahallelerinde   sel ve heyelanlar meydana geldi, bazı mahalle   yolları da ulaşıma kapandı. İhbar üzerine   bölgeye Sürmene Belediyesi ,Trabzon   Büyükşehir Belediyesi ,AFAD, DSİ ,Karayolları   ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler,   yamaçlardan koparak yollara akan toprak ve   taş yığınlarını kaldırmak için çalışma başlattı.

 "BAŞKA YERDEN SEL GELEBİLİR, DUA   EDİYORUZ"

 Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, etkili   sağanağın arından sel ve heyelanlara neden   olan bölgelere giderek, ekiplerin çalışmalarını   yerinde inceledi.

 İlçede nerde ise tüm mahallelerde heyelanlı   yerler olduğunu belirten Başkan Üstün, 'Şu an   3 mahallemizde heyelan olan yerler var. Yolları   kapalı olan mahalleler var. Büyükşehir   Belediyesi, DSİ ,bizim belediyenin ve   karayolundan istediğimiz iş makineleriyle   beraber yolları açmaya çalışıyoruz. Şükür can   kaybımız yok ama yollarda hasarlar var.   Arazilerde seller var. Şu an kontrollü geçiş verebiliyoruz çünkü her an başka bir yerden sel gelebilir. Bunun da korkusunu yaşıyoruz. Çalışmalar devam ediyor, en kısa sürede yolları ulaşıma açacağız. Can kaybının olmaması için dua ediyoruz' dedi

 

Sürmene trabzon Sürmene Belediyesi Rahmi Üdtün