Sürmene Dolmuşçular Odası Başkanı Ekrem Yılmaz Sessizliğini Bozdu "Öğrenciler Değil Dolmuşçular Dövüldü"

Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz geçtiğimiz günlerde Sürmene dolmuş esnafı ve öğrenciler arasında yaşanan darp olayıyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı.

Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz geçtiğimiz günlerde Sürmene dolmuş esnafı ve öğrenciler arasında yaşanan darp olayıyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı.

Olayı öğrendiğinde olayın savcılığa intikal etmiş olduğunu belirten Yılmaz” Ben Olayı öğrendiğimde olay savcılığa intikal etmişti. Öğrenci ve dolmuşçu arkadaşların karakold0a ifadeleri alınmış gözaltına gerek yok diyerek hepsi salınmıştı. Gece saat 10.00’da tekrar 1 durak görevlisi, 1 şoför ve 2 vatandaş bu işten dolayı gözaltına alınıyor” ifadelerini kullandı.

Algı Yapıldı

Gözaltına alınan kişilerin sabaha kadar nezarette tutulduğunu belirten Ekrem Yılmaz, “Gece saat 3’te karakol şoförleri adliyeye gönderiyor. Sat 3’te Sürmene Belediye Başkanı hakimlerle görüşüyor, Kendisine sorulduğunda “Soruşturma devam ediyor, adalet bakanı bile adliyeyi aramış” dedi.“ şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e sert şekilde yüklenen Başkan Ekrem Yılmaz “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tweetinde diyor ki “Ben bu olayı nefretle kınıyorum. Öğrencilerin yanındayım Öğrencilerin taşımasını üstleneceğim. O da bir algı yapıyor. Şoförlerin suçlu olduğuna dair. Ben bu tweetin altına şunu yazdım “Başkanım neden hemen şoförü suçlu olarak yargılıyorsun?” şeklinde.

Ertesi Sabah Başkan öğrencileri toplayarak fotoğraf veriyor Öğrencilerin yanındayım diyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı şoförlere karşı hainlik yapıyor, kumpas kuruyor bunu açıkça söylüyorum; söylemeye de devam edeceğim Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanını tüm Sürmene halkına, Sürmeneli valilere, kaymakamlara, bürokratlara şikayet ediyorum. Şoförlerin ve Sürmenelilerin üzerinde algı yaptığı için haindir.” şeklinde konuştu.

Şoförler Öğrencileri Değil, Öğrenciler Şoförleri Dövmüştür.

Tutuklanma hadisesinin öncesinde bir öğrencinin attığını belirten Yılmaz “Öğrencilerden biri tutuklanma hadisesinden önce bir tweet atıyor. Tweette diyor ki Sürmene’de durdurulduk gasp edildik. Arabadan aşağıya alındık, şoförler tarafından dövüldük. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Öğrenciler Şoförleri dövmüştür” dedi.

MOBESE Görüntülerini İnceledik

Bu süreçte MOBESE görüntülerini izlediğini belirten Yılmaz “Allah bize yardım ediyor. MOBESE kamerası durağın önünde net olarak her şeyi çekmiş dolmuşçu arkadaşımız servis aracının şoförüne “Sen bu hattan yolcu alıyorsun izin belgen var mı? diyor, Servis şoförü de izninin olduğunu belirtiyor. Dolmuşçu arkadaşımız polise kontrol ettirmek istiyor. Müsait bir yerde araçlar sağa çekiliyor. Orada bizim durak görevlisi var. 1 durak görevlisi bir de servis arabasının şoförü. İki şoför konuşurken öğrenciler aşağı iniyor. Daha sonra 30 kişi birden araçtan aşağıya iniyor şoförlere saldırıyor. 1 durak görevlisi1, şoför ve 2 vatandaş linç edilmek üzere asfalta savruluyor.

Mahkeme Görülürken İzin Belgesi Verildi

Başkan Yılmaz servis şoförünün izin belgesinin olmadığı halde olay mahkemeye intikal etmişken, Sürmene dolmuş esnafını suçlu göstermek için  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na müracaat ettiğini ve akşam saat 20.00’da belge aldığını ileri sürdü.

Olay Ümit Özdağ'ın Tweet'iyle Yayıldı 

Serviste bulunan öğrencilerden birinin amcasının oğlunun bir ilin Zafer Partisi İl Başkanı olduğunu iddia eden Ekrem Yılmaz “Arabanın içinde çekmişler, Atıyorlar Ümit Özdağ’a. Ümit Özdağ tweet attıktan sonra sosyal medya patlıyor Ümit Özdağ’ın hakkında, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanının hakkında, Sürmene Belediye Başkanının hakkında 1,5 Milyon şoförün tazminat davası açmasını rica ediyorum.

Ayrıca Twitter’da şoförleri suçlayıcı mesajlar atan kişilerle ilgili de işlem başlatacaklarını belirten Yılmaz “Sanıyorum 30 milyona yaklaştı hepsinin hakkında suç duyurusunda bulunacağım şeklinde konuştu. Avukatımızla konuştum. Suçu olmayan şoförler burada suçlanmıştır.” Şeklinde konuştu.  

Amacımız Sesimizi Duyurmak

Amaçlarının seslerini duyurmak olduğunu belirten Ekrem Yılmaz, “85 milyona Sürmene’deki olay yayılmış. Görüntüleri izledim her şey meydanda” şeklinde konuştu.

Şoförler tarafından öğrencilere bir darp var mı sorusuna Başkan Yılmaz, “Kesinlikle yok. Öğrencinin bir tanesi yüzünün şurası çizilmiş ondan sonra dudaklarına boya sürmüş internete atmış. Kesinlikle yok arbede anında bir yere sürülmüş.

Aklı yerinde olan insanlara soruyorum 30 tane öğrenciyi 1 şoför ve 1 durak görevlisi nasıl dövebilir.” Şeklinde konuştu.

Sürmene Şoförler Odası Ekrem Yılmaz Sürmene Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon