Of'un Kurtuluşu Törenle Kutlandı

Trabzon'un Of ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü törenle kutlandı.

İlçede ilçedeki törenler yaşanan deprem felaketi nedeniyle Atatürk anıtına çelenk konulması ve Of Belediyesi’ne ait toplantı salonunda yapılan konuşmalarla sınırlandırıldı.

28 Şubat günü yapılan etkinlikler sabah saat 10.00’da Of Kaymakamlığı önünde Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.

Saat 10.30’da Of Belediyesi Konferans Salonu’nda devam eden törende ise Protokol Konuşmaları, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve bazı öğrencilerin hazırlamış olduğu şiirlerin okunması ile son buldu.

Etkinliğe Of Halkı ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Anadolu Coğrafyası Bütün Dünya İçin Her Zaman Çok Önemli Olmuştur

Etkinlikte konuşma yapan Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer Anadolu’nun dünya için önemine vurgu yaparak  “Memleketimizin farklı noktalarında hem savaş dönemi hem de sonrasında belli taarruzlar ve işgaller oldu. Dile kolay karşıdaki ülkeler de baktığınız zaman dünyanın en kuvvetli devletleriydi.

Bu bölgede Çarlık Rejimi dediğimiz Rusya, batıda biliyorsunuz Yunanistan birçok yeri işgal etti ve sonrasında Kurtuluş Savaşı’ndan yenik ayrıldı. Bugün deprem olan Maraş’ın adına “kahraman” ismi eklendi. Urfa’ya Şanlıurfa denildi. Antep’e de Gaziantep dendi ve bu unvanlar bu illere verildi.

Anadolu coğrafyası bütün dünya için; eski topraklar ve medeniyetin de başladığı yer olması nedeniyle her zaman çok önemli. Dört bir koldan işgal edilmişti ama hem Of’ta olan hem de Kurtuluş Savaşı’nda bütün Türkiye’de düşmanlar buradan atılmış oldu. Sonuç itibariyle bu değer her zaman devam ediyor ve bundan sonra da devam edeceğinden bu coğrafyanın kıymetini bilip, buna uygun çalışmalar yapıp hep daha ileri gitmeyi her zaman aklımızın köşesinde tutmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Varoluş Mücadelemiz İlelebet Devam Edecek

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinin ilelebet devam edeceği vurgusunu yaptı.

Sarıalioğlu konuşmasında; “Bizler bu topraklar uğruna canından vazgeçen bir ecdadın torunlarıyız. Şehadetin üzerinden 100 yıl da geçse, 1000 yıl da geçse varoluş mücadelemiz bu topraklarda ilelebet devam edecek. Şartlar değişse de vazifemiz hep aynı; 28 Şubat milli kurtuluş fitilini ateşleyen, istikbalden istiklale giden yolu açan tüm kahramanlarımızı ve tarihi şanlı Of direnişini, adını altın harflerle tarihe yazdıran aziz şehitlerimizi minnetle hep birlikte anıyoruz.

Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış; onlara yönelen her türlü tehdidi varını yoğunu ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. Millî Mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 28 Şubat 1916’da Of’umuzu da aydınlatmış, Allah’ın izniyle aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu kahraman ecdadın torunları olarak bizlere düşen, onların canlarından aziz bilip şehadet şerbetini içerek bize emanet ettikleri bu cennet vatanı aynı bilinçle yarınlara taşımak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakmaktır.” ifadelerini kullandı.

Velilerden Depremzedeler Yararına Kermes

Ayrıca kutlama etkinlikleri sonrasında Of Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu velileri geliri depremzedelere bağışlanmak üzere Of Belediyesi önünde bir kermes düzenledi.

Of Belediyesi Of Kaymakamlığı kermes Ofun Kurtuluşu Salim Salih Sarıalioğlu Yiğit Yaşar Demirer