Of'un Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü sebebiyle Of Belediye Meydanı'nda tören düzenlendi. 

Törene protokolün yanı sıra çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Törende öğrencilerden şiir ve orotoryo gösterisinin yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'da marşlar seslendirdi.

Törende konuşan Of Belediye Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, “Bizler bu topraklar uğruna canından vazgeçen bir ecdadın torunlarıyız. Şehadetin üzerinden yüz yıl da geçse, bin yıl da geçse varoluş mücadelemiz hep devam edecek. Şartlar değişse de vazifemiz hep aynı. 28 Şubat Milli Kurtuluş fitilini ateşleyen, istikbalden istiklale giden yolu açan tüm kahramanlarımıza ve tarihi Şanlı Of Direnişi ile adını altın harflerle tarih sayfalarına yazdıran aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz."

Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ise konuşmasında ”Bugün 28 Şubat. Bu topraklar üzerinde kirli jesaplar yapan emperyalist güçlere unutamayacakları bir ders verdiğimiz gündür. Bugün Of’umuzun gurur günüdür Bayramımız kutlu olsun. Her bir karışı kanlarımızla sulanan aziz vatanımızın her köşesinde verelen mücadelenin önemli bir noktası da Of olmuş, kahraman ecdadımız ölürsem şehit kalırsam gazi olurum anlayışı içinde vatan toprağını çiğnetmemek için canını hiçe sayarak destansı bir mücadelev vermiştir.” ifadelerine yer verdi.

Of Salim Salih Sarıalioğlu Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer