Nerde O Eski Bayramlar? (Sokak Röportajı)

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala büyüklerimizden duymaya alışkın olduğumuz o serzeniş "nerde o eski bayramlar?" cümlesi elbette.

Hemen hemen heğimizin büyüklerinden duymuş olduğu "nerde o eski bayramlar?" sözünü Karadeniz Havadis olarak Trabzon'da sorduk?

"Nerde o eski bayramlar?" sorusunu sorduğumuz birçok kişiden aynı cevabı aldık; "tarihte kaldı."

Birçok kişi artık komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin eskisi gibi sağlam olmadığını, bu yüzden eski bayramlareda yapılan ev ziyareti, birlikte kahvaltı ve bir evde toplanma gibi etkinliklerin yapılmadığını belirtti.

Bunun yanında genç nesilin artık bayram ziyareti ve geleneklere önem vermedğini de belirten vatandaşlar "Gençler artık bayram deyince tatil programı yapıyor. Bayram onlar için bir gelenek değil tatil zamanı" değerlendirmesini yaptı.

Ayrıca teknolojinin de büyük bir etken olduğunu belirten vatandaşlar "artıkbir mesajla bayram kutlanıyor, ziyaret etmek düşünülmüyor bile." şeklinde konuştu.

Bütün bunların yanında "Bayram yaklaştığı için heyecanlı mısınız?" şeklindeki sorumuza ise "Bayram yok ki heyecanlanalım." cevabını verdiler.