Kadınlar El Emeği Ürünleri Görücüye Çıktı

Ortahisar Belediyesi, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ortahisar İlçe Halk Merkezi'nin birlikte düzenlediği Mesleki, Sanatsal ve Dil Eğitimleri Destekleme, Yetiştirme Kursları'nda eğitim gören kursiyerlerin yıl sonu sergisi açıldı. 2022-2023 yılı eğitim ve öğretim sezonunda düzenlenen 61 farklı kursta toplam 2439 kursiyer eğitim gördü.

"Üretime Destek Olmaya Devam Edeceğiz"

Serginin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, düzenlenen kursların yöreye özgü el sanatlarının yaşatılması ve kadınların kendi ekonomilerine katkısı açısından çok çok önemli olduğunu dile getirdi.

Kadınların katma değeri olan özgün eserler üretme konusunda çok başarılı olduğunu ifade eden Genç, “Şehrimiz genelinde ve hususunda Ortahisar’ımızda kadınlarımızın kendi ekonomilerine katkısı nihai amaç olmakla birlikte üretime, el sanatı faaliyetlerine ve bu manada nitelik kazanma amaçlarına katkı sağlama gayretimiz var. Geçen yılda yine bu zaman kesintinde beraberdik. Hakikaten kadınlarımız katma değer üretme, özgün bir şey üretme konusunda çok çok başarılılar. Bu yıl sayımız kat kat arttı ve 2500’e yaklaştı. 61 değişik kursta bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık belediyemize de sığmaz olduk, birazcık daha alan talepleri var. Allah nasip ederse bu taleplerini de karşılayacağız. Kadının ürettiği daha kıymetli, daha bereketli ve daha değerli. Hem onların sosyal faaliyeti hem de ekonomileri açısından, hem istihdamı ve yine Trabzon’a özgü el sanatlarının üretimi açısından çok çok önemli. Ben Sayın Valimize bu manada sağladığı katkılar nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.

Çok güzel bir işbirliğimiz var. Sayın Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu’na da kadınlarımızın kooperatifleşmesi adına bakanlıklar nezdinden sağladığı katkılar nedeniyle çok teşekkür ediyorum.

Üretime destek olma anlayışımız çok hızlı bir şekilde devam edecek. Bir kadın kooperatifimiz yerleşkemizde şu anda faaliyetini sürdürüyor. Onlara destek olduk ama iki tane daha bu konuda adım atan grubumuzla çalışmalarımız yürüyecek. Onlara da destek olacağız.” diye konuştu.

Ortahisar Belediyesi Ahmet Metin Genç Bahar Ayvazoğlu İsmail Ustaoğlu Halk Merkezi