Giresun'da Bir "Yıldız"

Giresunlu Halk Müziği Sanatçısı Hazal Yıldız yeni eserini ve hayatını Karadeniz Havadis'e anlattı.

Giresunlu genç müzisyen Hazal Yıldız son eseri "Düm Düm Gözlüm" ile sevenlerinin karşısına çıktı. 

Çalışmaları müzikseverler tarafından beğeniyle takip edilen Hazal Yıldız 10. çalışması "Düm Düm Gözlüm" ile yine tam not aldı. 

Büyük beğeni toplayan "Düm Düm Gözlüm" eserinin söz ve müziği Öner Pehlivan'a ait. Eserin Aranjörlüğünü Şükrü Erzurum üstkenirken yönetmen koltuğunda ise İsa Aydın bulunuyor.

Hazal Yıldız kimdir?

Hazal Yıldız'ı dinleyenler elbette ki sanatçının özel hayatını da merak ediyor. Özel yaşamını sorduğumuz Hazal Yıldız söze şöyle başlıyor; "11 Eylül 1990 tarihinde İstanbul’un Bakırköy semtinde doğdum. 1999 İstanbul depreminden sonra Giresun’a taşındık ve tam anlamıyla yerleşik düzene geçene kadar liseye kadar ki eğitimimi farklı farklı okullarda tamamladıktan sonra liseyi Giresun Lisesi'nde okudum. Afyon Kocatepe Üniversitesi işletme bölümü mezunuyum."

Sanatçı müziğe başlama hikayesini ise "Lise döneminde Giresun Belediyesi Konservatuarı sınavlarını kazanıp uzun sap bağlama derslerine başladım. Aynı dönemde konservatuarın halk oyunları bölümünde kendi yöremiz üzerine ders aldım. Daha sonra üniversiteyi bitirince Trabzon TRT Gençlik Korosunun sınavına girip kazandım ve eğitim aldım. Yaklaşık 16 yıldır Giresun Müzik Dostları Derneği üyesiyim. İlkokuldan başlayıp üniversite de dahil olmak üzere her yıl okulun çeşitli sosyal faaliyetlerinde bulundum." sözleriyle ifade etti. 

Yalnızca Sanatçı Değil; İş Kadını ve Anne 

Hazal Yıldız özel yaşamından bahsederken üniversiteden mezun olduktan sonra çalışma hayatına atıldığını anlatarak " Üniversiteden mezun olduktan sonra çeşitli iş kollarında uzun yollar çalıştım. Özel bir yabancı dil kursunda 8 yıl eğitim koordinatörlüğü yaptım. 2014 yılında evlendim. İlk ve tek çocuğum olan oğlumu 2016 yılında kucağıma alarak anne oldum. 2018 yılında müziğe profesyonel anlamda ilk adımımı atarak "Giresun’un Uşağı" adlı klip çekimimi yaptım. 2018 yılından bu yana Giresun merkez ve hemen hemen her ilçe ile bir çok yayla festivallerinde, dernek gecelerinde sahne aldım. Yine il dışında İstanbul’un çeşitli semtlerinde Bursa'da, Yalova'da, Ordu'da, Gemlik'te çeşitli etkinlik ve düğün organizasyonlarında sahne aldım. 2019 yılında Mavi Karadeniz kanalında canlı yayın program sunuculuğuna başladım fakat özel sebepler nedeniyle bir kaç program sonrası ayrılmak durumunda kaldım. Bugüne kadar toplam 10 klip çekimi ve haricen 5 tane de akustik klip çekimi gerçekleştirdim. Şimdiler de yakın tarihte ulusal bazda yayın yapan Dosteli Tv de ‘"Hazal Yıldızı’" program ismiyle canlı yayına başlayacağım." dedi.

Yeni Eser Yolda

"Düm Düm Gözlüm" isimli eserinin üzerinden henüz kısa bir zaman geçmesine rağmen yeni eserinin müjdesini veren Hazal Yıldız çok yakında slow bir eserini daha kliple birlikte sevenlerinin beğenisine sunacağını açıkladı.

Karadeniz Havadis olarak biz de genç müzisyene müzik çalışmalarında başarılar diliyoruz. 

Hazal Yıldız Düm Düm Gözlüm Giresunun Uşağı Bak yagmur yagıyor Hazal Yıldız Kimdir