Enerji Bakanı Dönmez Açıkladı "Volkanik Hareketlenme Yok"

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından tüm bakanlar bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Enerji Bakanı Fatih Dönmez de bölgede çalışma yürüten bakanlardan biriydi. Bakan Dönmez deprem bölgesine elektrik, doğalgaz dağıtımı ve volkanik hareketlenme iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bakan Dönmez hasarın yoğun olduğu bölgelere elektrik verilmeye başlandığını belirterek "Şehirlere elektrik taşıyan ana iletim hatlarında herhangi bir sıkıntımız yok. Elektrik dağıtım şirketlerimiz AFADla koordineli bir şekilde hasarın yoğun olduğu bölgeler dışında şehirlere elektrik vermeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Fatih Dönmez Doğalgaz dağıtımı konusunda doğalgaz boru hattındaki onarımların tamamlandığını belirterek "Dün itibarıyla ana doğalgaz boru hatlarının onarımı tamamlandı. Ancak güvenli bir ortam oluşturmadan doğal gazı mahallelerimize, sokaklarımıza veremiyoruz. Az hasarlı bölgelerden başlayarak doğal gazı kontrollü bir şekilde vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Volkanik hareketlenme iddialarına ilişkin de konuşan Bakan Dönmez "MTA Genel Müdürlüğü uzmanları Kuşkayası Dağı’nda incelemelere başladılar. İlk etaptaki değerlendirmeler bir volkanik hareket olmadığı yönünde.” şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Fatih Dönmez Kahramanmaraş Deprem doğalgaz elektrik Volkanik Hareketlenme