Dev Maçta Kazanan Fransa

2022 Dünya Kupası'nda heyecan sürüyor. Turnuvada kritik maçta Fransa ile Fas finale yükselebilmek adına yarı final mücadelesinde kozlarını paylaştı.

2022 Dünya Kupası'nda heyecan sürüyor. Turnuvada kritik maçta Fransa ile Fas finale yükselebilmek adına yarı final mücadelesinde kozlarını paylaştı.

Mücadelesi hızlı başladı. Maçın henüz 5. Dakikasında yaşanan karambolde. Theo Hernandez ağlara gönderdi.

Maçın ilk dakikaları Fransa’nın üstünlüğüyle geçse de Maçın 9. Dakikasında Fas Azzedine Ounahi kaleyi yokladı ancak kaleci Lioris gole izin vermedi.

16. dakikada gelişen Fas atağından Hakim Ziyech sonuç alamadı.

Maçın 20. dakikasında Fas takımında zorunlu bir değişiklik gerçekleşti. Sakat olmasına rağmen mücadele yer alan Romain Saiss yerini Selim Amallah’a bıraktı.

25-35. dakika aralığında Fas özellikle kontra ataklarla pozisyon üretmeye çalıştı.

36. dakikada Fransa’nın atak yönüne göre sol taraftan gelişen kontra atağından Grioud alamadı. Fransa net bir gol şansını kaçırdı.

40. dakikada Griezmann’ın kullandığı köşe vuruşundan Varane sonuç alamadı.

44.dakikada Ziyech’in kullandığı köşe vuruşunda El Yamiq’in harika röveşatasında top kaleciden döndü.

Fas atak yönüne göre sağ kanattan geliştirdiği ataklarla gol aradı ancak tehlikeli ataklarına ilk yarıda istediği golü bulamadı.

Maçın İlk Yarısı 1-0 Fransa’nın üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın 2. Yarısı da Fransa Üstünlüğüyle geçti.80. dakikada Ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Kylian Mbappe çalımlarla rakiplerini geçiyor ve şutunu çekiyor. Savunmaya çarpan top arka direkte Randal Kolo-Muani'nin önünde kaldı. Randal Kolo-Muani vuruşunu yapıtı ve farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti.

90+2. Dakika’da Fas’ın kontra atağı sonrasında yaşanan karambolde Noussair Mazraoui Fransa savunması başarılıydı.

Fas Milli Takımı yarı finallere yükselen ilk Afrika takımı olarak tarihe geçmişti. Turnuva’nın en dikkat çeken takımı olan Fas yarı finalde Fransa’ya 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda ederken Finalin adı Arjantin-Fransa oldu.

Turnuvanın üçüncülük maçı ise 17 Aralık Cumartesi günü  Hırvatistan ile Fas oyananacak.

Portekiz Fransa Fas Arjantin 2022 World Cup 2022 Dünya Kupası