Demirciler Köyü Ligarba Festivali 12. Kez Düzenlendi

Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Demirciler Köyü'nde her yıl düzenlenen ve Yomra'nın tek yayla festivali olma özelliğini taşıyan Ligarba Festivali'nin 12.si yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Demirciler Köyü'nde her yıl düzenlenen ve Yomra'nın tek yayla festivali olma özelliğini taşıyan Ligarba Festivali'nin 12.si ypğun bir katılımla gerçekleşti.

Geleneksel hale gelen ve her yıl Eylül ayının ilk Pazar gününde yapılan Ligarba festivaline katılan vatandaşlar sanatçılar Mihralim, Boran Alparsalan Akkaya, Hadiyer Ölmez ve Zeynep Birinci'nin türkülerini dinledi, horon oynadı.

Festival İstiklal Marşı ve protokol konuşmalarının ardında Karadeniz Müziği'ne sayısız eser ve sanatçı kazandırmış Aranjör ve müzisyen Naci' Ay'ın programı ile başladı.

Naci Ay'ın ardından Mihralim en sevilen eserleriyle sahneye çıktı. "Bıraktın Yarı Yolda" ve "Arayıp Sorar Mıyım?" isimli eserlerini seslendiren sanatçı daha sonra horonla coşturdu.

İlk Kez Yomra Ligarba Festivali'ndse sahne alan Sanatçı Boran Alparslan Akkaya horonla coşturdu.

Bu yıl da Ligarba Festivali'nda sahne almaktan oldukça mutlu olduğunu belirten Hadiye Ölmez horona doyurdu.

Zeynep Birinci Sahnesinde Hülya Polat Sürprizi

Ligarba Festivali'nde sahne alan Zeynep Birinci'yi yakın arkadaşı Hülya Polat yalnız bırakmadı, sahnesine konuk oldu. İkili bir süre sahnede birlikte türkü söyledi. Bu durum festivale gelen vatandaşlara büyük sürpriz oldu. 

Demirciler Köyüne Has Tirvana Oyunu

Festivalde ayrıca Demirciller Köyüne has bir oyun olan Tirvana Horonu oynand.

Hülya Polat Zeynep Birinci Mihralim Hadiye Ölmez Boran Alparslan Akkaya Naci Ay Ligarba Festivali