CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saral "Sorun Belli, Değişim Şart"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) dün Ankara spor Salonunda yaptığı aday tanıtım toplantısında en çok ilgiyi çeken illerden biri de Trabzon oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) dün Ankara spor Salonunda yaptığı aday tanıtım toplantısında en çok ilgiyi çeken illerden biri de Trabzon oldu. 

1127 Belediye Başkan Adayının tanıtıldığı toplantının ardından hemen 
Trabzon’a dönen CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, il genelinde çalışmalarına devam etti. 

CHP BELEDİYECİLİĞİ TÜRKİYE VE TRABZON’A ÇOK İYİ GELECEK! 

Aday tanıtım toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bizzat tanıttığı Saral, “Orada bulunmaktan çok mutluyum, heyecanlandım da güzel bir atmosferdi. Orada bir çok konuda aynı şeyi düşündüğümüzü, aslında halkçı belediyeciliğin, CHP Belediyeciliğinin, Türkiye’ye ve Trabzon’a çok iyi geleceğini gördüm. 
Verilen uzlaşmacı mesajlar, kimseyle kavgalı olmayan söylemler zaten benim birebir benimsediğim ve kendimle de örtüştürdüğüm şeyler. 
Çünkü bizim talip olduğumuz şey;  bir ili yönetmek demek istemiyorum. Aslında biz hepimiz birlikte yönetiyoruz. Çünkü bu ilden birlikte sorumluyuz. Hepimiz bunun bir parçasıyız, ama burada herkesin farklı düşüncesinin bir zenginlik olduğunu düşünüyorum. 

ÖZEL, TRABZON İÇİN MESAJI VERDİ! 

O yüzden de bir ayrım yapmaksızın sadece Cumhuriyet Halk Partililerin oyunu değil, bütün Trabzon halkının oyuna talibim. Bu mesajı aslında genel başkanımızın da orada vermiş olması beni çok mutlu etti. Çok hoşuma gitti ve heyecanlandırdı. 
O yüzden de umuyorum ki, Trabzon özelinde Türkiye genelinde çok hayırlı günlere gebe bir buluşma oldu. 

Elimizden geleni yapacağız. Halkın vatandaşın teveccühüne mazhar olmaya çalışacağız” dedi. 

ANKARA’DA TRABZON’A İLGİ NASIL OLDU?

Ankara’da Trabzon’a ilginin nasıl olduğu sorusuna ise Saral, “Bizim orada katılımcılar bağlamında Trabzon’a ilgi çoktu. Yani sağ olsun başka illerden arkadaşlar gelip bizimle tanıştılar, bize hem başarı dileklerini ilettiler. 

Biz burada bir fark yaratarak, kendimizi anlatabileceğiniz noktasında, onlarda da o şeyi gördük. Yani “bunu başaracaksınız, başaracağız” eğilimini gördüm. O yüzden çok mutluyum” diye konuştu. 

SORUNLARI BİLİYOR VE ÇÖZMEYE GELİYORUZ 

Trabzon'un özünde ve geçmişinde izi olduğu gibi geleceğinde de sözü olacağını ifade eden Saral, "Bu kadim ve özel şehrin geçmişinde hem bireysel hem de toplumsal olarak izimiz ve sözümüz oldu ki ne mutlu bizlere. Fakat geldiğimiz noktada şehrimiz tarihinden ve özünden kopmaya devam ediyor ve bu kopuşun adı modernleşme kisvesiyle kapatılıyor. Böyle bir modernleşme şehrin hafızasına ve insanlarına saygısızlıktır. Özünden kopmuş her değişim sancılı ve sorunlarıyla beraber olur. Bu sorunları çözüm noktasında da hem ortak hafıza hem de ortak akıl önem arz ediyor. Art niyetli eleştirilere ve üstü kapalı göndermelerde ayıracak vaktimiz yok fakat bilinsin ki ben bu şehrin evladıyım ve bu şehrin sorunlarını değişimle birlikte çözmeye geliyoruz" dedi.

DEĞİŞİM İÇİN YOLA ÇIKTIK 

Slogan çığırtkanlığınıyla hemşerilerinin zamanını çalmayacağını vurgulayan Saral, "Lafı güzaf eyleyip kıymetli hemşehrilerimin geleceğini heba etmek için yola çıkmadık, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir ve bu değişim sandıkta milletimizin desteğiyle olacaktır. Neden değişim sorusuna yüzlerce cevap verilecektir fakat en önemlisi her bir hemşerimin vicdanen sorgusunda kendisine vereceği cevap olacaktır. İstatistik önemli bir bilim dalı ve sayılar hayatımızın bir çok noktasında yer alıyor fakat kalkıp 100 Projeyle yüzünüz gülecek, 61 projeyle abad olacaksınız gibi içi boş söylemlerden uzak duracağız ve milletimizin de bu tip sloganları dikkate almayıp ona göre karar vermesini arzu ediyoruz" diye konuştu.
 

ORTAK AKIL SLOGANDA KALMAMALI

Şehrin sorunları ve çözümleri üzerine özel ekibiyle detaylı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Saral, "Şehrimiz güzide olduğu kadar sorunları da bolca ve sorunlarının çözümü de bilim ve teknikle halledilebilecek durumdadır. Önemli olan bilim ve aklın ışığında mantıklı bir planla yola çıkmaktır. Şehrimizde yaşayan vatandaşların başlıca sorunları trafik, alt yapı, üst yapı ve imar olarak göze çarpıyor. Bunlar çözülemeyecek sorunlar mı, tabi ki hayır fakat ortak aklı sloganda bırakıp ben yaptım oldu dersen sorun çözülmez daha da büyür ve çok yakın örnekleri de var. Ayrıca geçici çözümler sorunu görmezden gelmeye sebep olamaz ve olmamalı. Şehrimizin bir çok alanda önemli kurum ve kuruluşları var bunlardan görüş veya proje bazlı bilgi alırken siyaset üstü bakmalıyız. Şehir bizim ve şehir biziz, A B C parti diyerek nereye varabiliriz, hiç bir yere varamayız. Bu tür konulara parti ve siyaset üstü bakmalıyız, önemli olan memleketimiz ve memleketlimizdir" dedi.
 

ÖNCE YEREL SONRA GENEL 

Trabzon'da yaşayan insanların bir çok şehirde olduğu gibi mutsuz ve karamsar olduğunu vurgulayan Saral, "Necip bir milletin bireyleri olarak taşı sıksak suyunu çıkarırız fakat bir çarşıya çıkalım, bir esnaf gezelim ve bir pazar görelim de bakın vatandaş karamsar ve vatandaşlar mutsuz halde fakat umutsuz olmamalıdır. Umutsuzluk bize yakışmaz, mutsuzluğa sebep neyse çözümü bellidir, değişim şart olmuştur. Trabzon özelinde bir durum değil bu fakat yerel yönetimlerin kırsal veya kent fark etmez insanını mutlu etmek en önemli görevlerinden biri olmalıdır. Ülkemizin genel problemleri belli fakat bizi bu noktada yerel ilgilendiriyor. Önce yerel sonra genele doğru ilerleyeceğiz, adım adım inançla ve milletimizin güçlü ve umut dolu desteğiyle yol alacağız" diye konuştu.
 

MERKEZLE YEREL AYNI PARTİ OLMASI ŞART DEĞİL 

Merkezi hükümetle yerel yönetimin aynı partiden olmasının şart olmadığını ifade eden Saral, "Milletimizin aklını çelmek için mantık dışı bir söylem dolaşıyor, merkezi hükümetle yerel yönetim aynı partiden olmazsa olmazmış. Kim diyor bunu? Böyle bir bakış açısı olur mu? İstanbul, İzmir, Ankara gibi Büyükşehirlerde yönetim AK Parti değil diye hayat mı durdu? Yerel yönetim işleyemez noktaya mı geldi? Tabi ki de hayır  çok daha iyi oldu çok daha güzel işleri ve hizmetlere imza atıldı. İktidar ile yerel yönetimin ısrarla aynı olması, bu çok gerici bir düşünce, amacımız bize emanet edilen koltukla siyaset yapmak mı yoksa millete hizmet etmek mi? Şöyle düşünün 31 Mart'ta vatandaş Hasan Süha Saral'a verdi yetkiyi ve 18 ilçemiz var ve içinden biri AK Partili Belediye olunca biz oradaki vatandaşımızı hizmet noktasında görmezden mi geleceğiz? Böyle bir vicdansızlık böyle bir izansızlık mümkün değil. Önce şahsıma sonra mensubu olduğum partimin misyon ve vizyonuna aykırı" dedi.
 

İTİBARDAN TASARRUF OLUR

Büyükşehirlerin maddi olarak kendi kendine yetebileceğini de hatırlatan Saral, " Büyükşehir Belediyeleri kendi bütçeleriyle pekala vatandaşına hizmet edebilir ve katma değer sağlayan projelere imza atabilir. Olmaz veya olamaz diyenin Büyükşehir Belediyesi yönetiminden haberi yoktur. Kaynaklar tükenmez değil fakat itibardan tasarruf ederek planlı bir bütçeyle şehrimiz de milletimiz de kalkınabilir. Şimdi bir söylem daha var, itibardan tasarruf olmaz. Olur olur, mis gibi olur ve vatandaş da sana helal olsun der. Önemli olan hizmetle gönül bağı kurup istek ve taleplerine karşı 3 maymunu oynamamak. Yoksa asli vazifeler yerine gelebileceği gibi özel durumlara karşı da tedbirli olunur" dedi. 
 

MİLLETİMİZİN GÖNLÜ RAHAT OLSUN

Kendisinin AB ve Dünya Bankası projelerinde görev aldığını hatırlatan Saral , "Yerel yönetim projeleri hem AB hem de Dünya Bankasından şartlar sağlandığında muazzam maddi ve manevi destekler alabiliyor. Önemli olan bunları bilip bunlara özel ekip çalışması yapabilmek. Biz de bu ekip de var bakış açısı da var. Milletimizin zihni pak, aklı sorgulayıcı ve gönlü rahat olsun. Biz bir çok konuda gerekeni düşündük ve çalışmalara devam ediyoruz. Şehrimizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar her bir karışı bizim için özel ve kıymetlidir. Bu kıymete layık olabilmek adına üzerime düşeni bizler yapacağız ve milletimiz de bize görev verdiğinde iyi ki demesi için çaba göstereceğiz" dedi.

DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Seçim çalışmaları için sahaya çıktıkları ilk günden itibaren yoğun bir destek gördüklerini ifade eden Saral, "Seçim çalışmalarımız programlı bir şekilde devam ediyor. Şehrimizin önemli STK ve Kurumlarını ziyaret ediyor ve onların aklına onların düşüncelerine ihtiyacımızı belirtiyor ve destek istiyoruz. Güzel ve anlamlı geri dönüşler var. Sokağın nabzı ise sessiz ilerliyor fakat sandıkta o nabız lehimize yükselecek çünkü sessiz bir yığın var, bakın bu konu çok önemli sessiz ve iktidara tepkisini içine atmış değişim isteyen bir çoğunluk var ve biz onların bakışından duruşundan anlıyoruz. Bu şehrin evladı olarak bu şehrin her bir ferdine sözümüzdür, değişim güzel olacak ve sizler değişimin mihenk taşları olarak tarihe yazılacaksınız" diye konuştu.

CHP Trabzon Hasarl Süha Saral Trabzon