CHP'den Of'ta Çay Fiyatlarına Pankartlı Tepki

2024 yılı çay sezonunun açılmasıyla birlikte üreticiler çay hasadına başlamıştı. Yaş çay fiyatı ise üreticiler çay bahçelerine girdikten 1 hafta sonra açıklandı ve beklentilerin altında kaldı. Beklentilerin altında kalan çay fiyatına üreticilerin yanı sıra CHP'den de tepkiler yükselmeye devam ediyor. CHP Of ilçe başkanlığı, Of ilçesinin bazı noktalarına asılan pankartlarla çay fiyatını protesto etti.

2024 yılı çay sezonunun açılmasıyla birlikte üreticiler çay hasadına başlamıştı. Yaş çay fiyatı ise üreticiler çay bahçelerine girdikten 1 hafta sonra açıklandı ve beklentilerin altında kaldı. Beklentilerin altında kalan çay fiyatına üreticilerin yanı sıra  CHP'den de tepkiler yükselmeye devam ediyor. CHP Of İlçe Başkanlığı, Of ilçesinin bazı noktalarına asılan pankartlarla çay fiyatını protesto etti.

Çay üreticileri 20 ile 25 TL atasında bir fiyat beklerken hükümetin açıkladığı fiyat desteklemelerle birlikte 19 TL'de kaldı.

Hükümet tarafından açıklanan rakama çiftçilerle birlikte en büyük tepki Cumhuriyet Halk Partisi'ndan geldi.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'li yetkililer yaptıkları açıklamalarda, açıklanan fiyatın yetersiz olduğunu, üreticinin giderleri karşılamakta güçlük çektiğini belirtti.

Of'ta Çay Fiyatına Pankartlı Tepki

Konuyla ilgili bir tepki de Trabzon'un Of ilçesinde yükseldi. CHP Of İlçe başkanlığı yaş çaya verilen fiyatları protesto etmek için Of'un çeşitli noktalarına pankart astı.

Üretici Özel Sektöre Mecbur Bırakılmıştır

CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu yaptığı açıklamada açıklanan çay fiyatının yanı sıra üreticiyi zor durumda bırakan bir diğer konu olan kontenjan konusuna da değindi. ÇAYKUR'da kontenjan uygulamasının başladığını belirten Kaptanoğlu, üreticilerin kontenjan nedeniyle özel sektöre taban fiyatın altında yaş çay satmaya mecbur bırakıldığına dikkat çekti. Kaptanoğlu açıklamasında; "Bugün itibariyle kontenjan uygulaması başlamış olup üreticilerimizi özel sektöre taban fiyatın altında çay satmaya mecbur bırakmışlardır. Fırsatçı özel sektör ise 15 TL'ye çay almaktadır. Değerli üreticilerimiz özel sektöre taban fiyatın altında asla çay satmayalım. Alın teri ve emek istismarına göz yuman ÇAYKUR ve siyasi iktidar elbette bunun hesabını verecektir. CHP olarak her an onların enselerinde olarak çay üreticilerimizin hak ve hukuklarını savunmaya ve yanlarında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

CHP Of yaş çay Trabzon ÇAYKUR Cumhuriyet Halk Partisi Fahri Kaptanoğlu