BTP'den Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Trabzonspor Kararına Tepki

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve şimdiye kadar hiçbir Futbol Kulübü'ne yönelik hayata geçirilmeyen sponsorluk geliri kesintisine ilişkin talimata bir tepkide, Bağımsız Türkiye Partisi Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu'ndan geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve şimdiye kadar hiçbir Futbol Kulübü’ne yönelik hayata geçirilmeyen sponsorluk geliri kesintisine ilişkin talimata bir tepkide, Bağımsız Türkiye Partisi Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu’ndan geldi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu yaptığı açıklamada;
"Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bugüne kadar uygulamadığı bir talimatı Trabzonspor da uygulamaya kalkması, sadece bir Kulübü değil, tüm Trabzon halkını cezalandırmak manasına gelmektedir.

Karadeniz fırtınası Trabzonspor’umuzun daha önceki yıllarda olduğu gibi, bugünde haklarının gasp ediliyor olması, hem sahada, hem masada üzerimize gelindiğinin bir ispatıdır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Trabzonspor’un Akyazı Stadı için aldığı “Papara” sponsorluğundan bakanlığa olan borçlarına karşılık yüzde 25 kesinti olacağına dair yapılan açıklama, asla kabul edilemez!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın daha önceki döneminde, Akyazı’daki yeni stadın Trabzonspor’a devri ya da kiralanması konusunda defalarca söz vermiş olmasına rağmen, Bakanlığın bunu ısrarla ve sürekli olarak hasır altı ettiği unutulmuş değildir.
Şimdi bütün bunlar yetmezmiş gibi, bir de stat sponsorluğundan %25 payı ilk kez istemeye kalkılması, bardağı taşırmıştır.

TS Divan Kurulu Başkanı Av.Ali Sürmen bey, söz konusu parayı resmi bir evrakla istediklerini doğrulamıştır. 

2011’den beri bahse konu yönetmeliğin olduğu doğrudur ancak; o tarihten beri böyle bir uygulama ve talep hiçbir takım için söz konusu olmamıştır.
Neden bu uygulama ilk defa bizim takımımız için devreye giriyor bizde haklı olarak bunu soruyoruz?

Bağımsız Türkiye Partisi Trabzon İl teşkilatı olarak, sonuna kadar takımımızın ve Trabzon halkının yanındayız." ifadelerine yer verdi.

Nihat Hekimoğlu Bağımsız Türkiye Partisi Trabzonspor Gençlik ve Spor Bakanlığı Ali Sürmen