Asgari Ücret Açıklandı 8500 TL Yeterli Mi? {VİDEO HABER)

Asgari ücretin 8500 TL olarak açıklanmasıyla birlikte bu kez de ''Açıklanan miktar yeterli mi?'' tartışmaları gündeme geldi. Karadeniz Havadis mikrofonunu Trabzon halkına bu kez asgari ücret için uzattık.

Mikrofonumuzu uzattıımız vatandaşların büyük çoğunluğu açıklanan asgari ücretin mevcut durumda yetersiz olduğunu belirtti. Özellikle yıl başından sonra herşeyin daha da pahalı olacağına değinen vatandaşlar asgari ücretle birlikte gelecek zamlardan da şikayetçi.

Asıl önemli olanın alım gücü olduğunu belirten vatandaşlar asgari ücret yükselse de alım gücünün düştüğünü söyledi.

Zam Yapmak Yerine Alım Gücü Arttırılmalı

Asgari ücrete zam yapmak yerine alım gücünü artımak en mantıklısı diyen bir vatandaş sözlerine ''Asgari ücret 2825 TL iken alım gücü ile şimdi 8500 TL ile alım gücünü kıyaslamak gerekiyor. Bu gün asgari ücreti 8500 TL yapmak insanların hayat koşullarını iyileştirmek anlamına gelmiyor. Enflasyonla mücadele edilmesi gerekiyor ve insanların alımn gücünün arttırılması gerekiyor'' şeklinde devam etti. 

Olaya Bir de İşveren Açısından Bakmak Lazım

Mikrofon uzattığımız başka bir vatandaş ise ''Olaya bir de işveren tarafından bakmak lazım. İşçi açısından tabi hayat pahalılığı var ama işveren nasıl ödeyecek? Bunun sigortası var, vergsi var. Her iki taraf için de sorunlar devam eder'' şeklinde konuştu. 

2023 asgari ucret asgari ucret yeterli mi Asgari ücret zam