Alo 199 Çağrı Merkezi Çalışanları Basın Açıklaması Yaptı

Trabzın'da Alo 199 Çağrı Merkezi'nin kapatılacağının duyurulmasının ardından jararı protesto eden çağrı merkezi çalışanları Trabzon Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda basın açıklaması yaptı.

Trabzın'da Alo 199 Çağrı Merkezi'nin kapatılacağının duyurulmasının ardından jararı protesto eden çağrı merkezi çalışanları Trabzon Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda çalışanın katıldığı basın açıklamasında kararın tekrar gözden geçirilmesi talep edildi.

Açıklamada, "lçişleri Eski Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun Trabzon'a kazandırdıği projelerden bir tanesi olan, Trabzon ile birlikte Ankara ve Erzurum lokasyonlarıyla vatandaşımıza hizmet veren Çağri merkezimiz ne yazik ki ani bir karar ile kapatılmak istenmektedir. lçişleri Bakanliğı NVi (Nüfus ve Vatandaşlik İşleri) bünyesinde kurulan ALO 199 Çağrı Merkezimizin yalnızca Trabzon Lokasyonunda 350 Personelimiz istihdam edilmektedir.

Siyasi olarak da Sayın cumhurbaşkanımıza bağlıliğını son yerel seçimlerde de gösteren Trabzon'umuzda 350 kişinin istihdamının sağlandiğı bir ekmek kapısının kapatılacak olması son derece üzücüdür.

Taşeron şirketlerde çalışan binlerce emekçi kadro beklerken Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetlerine Bağlı çalışan Alo 199 Çağrı merkezlerinin kapatlması düşündürücüdür.

Kamuya ait çağrı merkezlerinin kapatıilacağı iddiaları ise diğer çağrı merkezlerinde çalışan yüzlerce işçiyi tedirgin etmekte, Vatandaşa hizmet veren çağrı merkezi çalışanları psikolojik olarak çöküntü yaşamaktadır.

Bu kapatma kararı ile birlikte sadece çalışan 350 kişi ve aileleri değil maddi anlamda tüm şehrimiz zarar görecektir. Ankara'dan şehrimize her ay giren sicak para Dolmuşçusundan Bakkalına, lokantasından ÇaycIsina kadar pek çok alanda Trabzon'a katk sağlamaktadır. Emek veren her siyasi görüşteki çalışanlarımiz evine ekmek götürmektedir.

Yeni evlenen, evlilik hayali kuran, 6 aylık hamile eşi çalışmayan, Otizmli çocuğunun tedavisini sürdüren, kanser tedavisi gören, bankaya kredi borcu olan, taksit ödeyen ve hayatinı bu zor ve acimasız ekonomik şartlarda devam ettirmeye çalışan 350 insanin geleceği, hayalleri karartılmamalıdır.

Trabzon Lokasyonunun kapatılması kentin gelecek ekonomik kaynaktan mahrum edilerek fakirleşmesi, Çalişanların işsiz kalmas, işsizliğin artması, ekonominin çarklarının zarar görmesi demektir. Kapatılma gerekçesi olarak çağrı popülasyonunun düşmes gösterilse de gerçeğin bu olmadiğınin farkındayız. Çağrı merkezinde çalışan bizler gerek pandemi döneminde 1 saniye nefes almadan çalıştıik, gerekse pasaport ve kimlik yenilemelerindeen yoğun dönemlerde vatandaşımıza hizmet ettik.

Dünyada cip krizi yaşanırken vatandaşımızın mağdur edilmemesi için gayret gösterdik. Bugün de vatandaşlarımizın Nüfus Müdürlüklerinde sıra beklemeden hizmet almaları için özveriyle işimizin başındayız. Modern çağda Devletimizin tüm kurumları dahil özel şirketler randevu sistemine çağrı merkezleri üzerinden geçerken, vatandaşımıza ciddi kolaylıklar sağlayan Alo 199 Çağrı merkezinin kapatılması hem hizmet alan vatandaşlarımıza hem de çalışarak evine ekmek götüren emekçilere kötülük olacaktır.

Devletimizin başı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan ve karar verici siyasi erkten kapatma kararınin gözden geçirilerek özünde yüzlerce kişin genelde ise binlerce kişinin mağdur edilmemesini bekliyoruz. 350 arkadaşımizin işinin dev
edeceğine inaniyoruz. Ve Şeyh Edebali'nin Osmanlı imparatorluğu kurucusu Osman Bey'e
Söylediği Insani yaşat ki Devlet yaşasın' anlayışı ile Devletimizin, başta hükümetimizin siyasi erkleri olmak üzere tüm muhalefet ile yaşamasını istiyoruz. Birlikte Trabzon'umuzu sehrimizdeki istihdama sahip çıkmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

Alo 199 Tranzon Süleyman Soylu