14. Uluslararası Sanat Günleri Trabzon Sanatevi Ev Sahipliğinde Devam Ediyor

14. Uluslararası Sanat Günleri Trabzon Sanatevi ev sahipliğinde devam ediyor.

Sanatevi Başkanı Adnan Taç Sanat Günleri’nin bu yıl 14. Kez düzenlendiğine belirterek “Gelenekselleştirip sürdürülebilir hale getirdiğimiz, sonrasında uluslararası boyuta taşınan, birçok sanat disiplininin bir arada bulunduğu Sanat Günleri’nin bu yıl 14.sünü yapıyoruz. Sahne sanatlarından görsel sanatlara. Yazı sanatına kadar birçok sanat disiplinini içerisinde barındıran Sanat günleri 6 Haziran’da başladı, 9 Haziran’da son bulacak. Her gün ortalama 5-6 farklı etkinliğin yapıldığı bir programdan söz ediyoruz. İfadelerini kullandı.

Başkan Taç Sanat Günleri’nin uluslararası boyutunda bu yıl Türkiye’nin dışında Afganistan, Gürcistan, Rusya, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere 6 ülke bir arada olmak üzere yerelden ve ulusaldan sanatçıları katmak suretiyle etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sabri Dilber İlk Kitabıyla Kitapseverlerin Karşısına Çıktı

Sanat Günleri etkinliğinde kitabıyla kitapseverlerle buluşan Yazar Sabri Dilber kitabını Karadeniz Havadis’e anlattı.

Sabri Dilber ilk kitabı “Türk Devrimi’nin Rota Arayışı - Hangi Üçüncü Yola” ile ilgili olarak “Sanat Günleri’ne yetişme telaşıyla bu kitabı hazırladım. Son yılların verdiği siyasi kültürel ve ekonomik anlamda olumsuzluk bu kitabı öne çıkardı. Çünkü Türkiye’de temel siyaseti 2 kulvara indirgemek isteyen egemen siyaset anlayışı var. Ben buna siyaset esnaflarının kümelendiği küme diyorum. Oysa Türk siyasetinin kamucu, halkçı ve de cumhuriyetçi yaklaşımının sergilenmesi ve ısrarla savunulması gereken bir rota izlemesini öteden beri savunanlar var bu ülkede Nitelik olarak çoklar ancak bugünkü siyasi yelpazede yerlerini yeterince bulamamaktalar. Bu siyasi kulvarların seçeneği ön plana çıkarmak derdinde olan bir düşünce insanıyım. Bu anlamda yazılarımın bu konuya ilişkin güncelliğini bir an önce kitaplaştırıp kamuoyuyla paylaşmak istedim ifadelerini kullandı.

Sabri Dilber'in Yanı Sıra Yazar Filiz Kalkışım Çolak ve Yazar Olgun Önder de kitaplarını imzaladı.

(Yazar Olgun Önder)

(Yazar Filiz Kalkışım Çolak)

14. Uluslaraar4ası Sanat Günleri Trabzon Sanatevi Adnan Taç Sabri Dilber Olgun Önder Filiz Kalkışım Çolak